27 Haziran 2012 Çarşamba

Üreyen merdivenler

Şimdi hayatımızın vazgeçilmezlerinden olan yürüyen merdivenler hakkında birkaç şey söyleyip gidicem.
O merdivenler ne için yapılmış? İnsanlar yorulmasın diye değil mi? Öyle. Başka bir amacı ise çabuk hareket etmek olabilir. Kurallar yürümeyen insanların merdivenin sağ tarafında beklemesini yürüyenlerin ise sol taraftan yoluna devam etmesini söylüyor ama bazı insanlar sağlı sollu diziliyolar merdivene ve geçicek yer kalmıyor. Güzel olmuyor.
Bir de yürüyen merdivenlerde üreyen insanlar mevcut. Abi nasıl bir fantezidir o ya. Asansörü kabul ederim de millet bildiğin yürüyen merdivende sevişiyor. Hatta erkek alt basamakta kadın üst basamakta duruyor. Bu değişik geliyor bana.
Bir de yürüyen merdivenlerde elimizi koyduğumuz yerler de hareket ediyor. Ben hep onu durdurmaya çalışıyorum olmuyor. Hatta ayağını iki tarafa açan insanlar da gördüm ben. Komik oluyor fakat yine de merdivenin bitimindeki yere sıkışacağını düşünen teyzeler kadar komik değil.
Bazı merdivenlerin üst tarafında ayna gibi şey oluyor, metal midir nedir? Her ne boksa. Oradan kendine bakan insanları çok seviyorum çünkü ben de bakıyorum.
Yürüyen merdivenlerin en kötü yanı ise yukarı çıkarken ön taraftakinin götü ile sizin yüzünüz aynı hizaya geliyor bazen. Şey kötü yanı demiştim değil mi? Evet kötü yanı. Yukarı çıkana kadar o götle yüz göte kalıyosunuz. Garip oluyor.
Son olarak da merdivenin gidiş yönünün tersi yönünde gidip komiklik yapmak üzerine. Zamanında ben de yaptığım için çok üstüne gitmiyorum bu konunun. Niye öyle bir şey yaptık ki lan biz? Neyse bu kadar yeter. 5 dakikada yazdım. :D 

3 yorum:

  1. ahahaha geçende burda yani Bolu'da yeni bir yürüyen merdiven sistemi yapılmış meydandan yukarı çarşı denen yere gitmek için. o merdiveni de kullanacak olanların çoğunluğu yaşlılar olunca bir ambulans olaya el atmak zorunda kalmış tabi ki :D bu arada o yukarıdaki aynaya bakmaktan kendimi alamıyorum ve her seferinde içimden umarım kimse bana bakmıyodur diyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Hatta yürüyen merdivenlerde elimizi koyduğumuz yerlerin hızı merdivenlerin hızına uymuyor

    YanıtlaSil
  3. anonim remzi dinlercan diye tuttursa benden çok mu etki eder denemesi 1 asfhjkhj güzel ama bi dinlercan değil =) ben 88.yi yazsam araları doldurur musun ki son çare bunu denicem :)))

    YanıtlaSil