31 Ocak 2011 Pazartesi

Şarj aletime dokunma!
















Nokia ince uçlu şarj aleti olan var mı? Var ya da yok. Yok ya da var. Turkcell’le bağlan hayata. Bağlan hayata Turkcell’le. Reklam yaptık yine bak. Evet, konumuz şarj aleti. Yani şarj makinesi. Üff şarz makinası. Amaan şarj cihazı yani. Nedir şarj cihazı? 1973 yılında Thomas Busigarason’un icat ettiği bu şey günümüzde genelde “cep telefonlarının bataryasını doldurmak için kullanılan cihaz” anlamında kullanılıyor. Her telefonun yanında verilmesine rağmen her zaman eksikliği hissedilen bu aleti şimdi yakından tanıyalım. (Projeksiyon perdeye yansır.)
Slayt 1- İnsanların birçoğu şarj aletini telefona takmaktan çekinirler. Sebebi üşengeçlikten başka hiçbir şey değildir. Kişinin telefonu orada “Artık takmak günü gelmişse şarja…” dizelerine binaen ciyak ciyak öterken kişinin “Daha gider şarjı ya, birazdan takarım. Nolcek?” düşünceleri ile birlikte telefonunu şarj aleti ile yekvücut yapmaktan çekindiren şey üşengeçliktir.
Slayt 2- Şarj aleti ile ilgili yaşanan bir diğer sorunumuz ise şarj aletini karanlıkta priz ile buluşturmaktır. Gece yatağında telefonunun şarjının biteceğini gören adamın karanlıkta başucundaki prize şarj aletini sokmaya çalışması yaratıcı bir senaryo örneği olarak karşımıza çıkabilir. Karanlıkta sağa sola tutuna tutuna duvarla sevişir bir pozisyonda ışığı açtıktan sonra da hiçbir zevki kalmaz bu işin. Onun için napıyor muşuz? Odamızdaki şarj aletini sürekli prizde takılı hâlde bırakıyormuşuz. Doğru mu? Doğrudur inşallah hocam.
Slayt 3- Şarj aletinin bir numaralı düşmanı annelerdir. Onun kablolarını bir dolarlar ki sanki onu çeyiz sandığına koyup da bir daha hiç çıkarmayacakmış sanırsınız fakat 1 saat sonra ona ihtiyacınız olduğunda gerçeklerle yüzleşirsiniz. Şarj aletinin kablosundaki temassızlığı giderici bant da bu slaytın konusudur.
Slayt 4- TÜİK verilerine göre yara bandı, silgi, bozuk para ve 0.7 uç ile birlikte arkadaştan en çok istenilen eşyalardan birisi olan şarj aletini her zaman bir arkadaşın çantasında bulundurması ilginç bir şeydir. İnsanı yüzüstü bırakmaz şarj aleti. Candır şarj aleti <3
Slayt 5- İçinde hava birikmiş kalorifer muamelesi yapılan telefon ve akabinde “Batarya dolu, bir takıp çıkarayım da, daha güzel dolsun.” düşüncesi yüzünden tak-çıkar, tak-çıkar yapa yapa yalama ettiğimiz şarj aletlerinden bir özür dileminin zamanı geldi de geçiyor. Peki neden hâlâ duruyoruz? Haydi o zaman bir kez bile olsa onlardan özür dileyelim. Özür dileriz şarj aletleri.
Slayt 6- Bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz. (Arka fonu perdeli slayt)
(ŞARJ-SEN)

6 yorum: