4 Ekim 2010 Pazartesi

Otobüs Yolculukları-3 (Karma)










3. Karma

a. Arkada boş yer var mı?

Evet bu soruyu pek sık duymuşsunuzdur. Yanında biri ile oturmak istemeyen insanın muavine söylediği bir soru cümlesidir. Genelde muavin tarafından “Yok abi şimdi her yer dolu. Ben boşalınca sana seslenirim.” şeklinde cevaplanır fakat muavin otobüs tamamen boşalsa bile yine de hiç sesini çıkarmaz. Yolcunun gözü hep arkadadır. Bu yüzden muavini ikinci kez rahatsız eder ve istediği olur. İki kişilik yerde tek kişi oturmanın keyfine varır.

b. Kısık sesle TSM

Otobüs yolculuklarının vazgeçilmezidir. Gece 12’den sonra tam uyku bastırmışken inceden bir ses gelir şoförün oralardan. Şoför TRT Fm’de TSM dinliyodur. Siz sözleri duymazsınız, hafiften müziği duyarsınız ama sözleri hissedersiniz. Bu olay insanda orgazm etkisi yaratır.

c. Sisli gece yolculukları

Sisli gece yolculukları en enteresan yolculuklardandır. Şoför en fazla 5 metre önünü görerek ilerlerken otobüstekiler kadar telaş içerisinde değildir. Koltuklar dik konuma getirilir, sanki tüm yolcular yolu izlemekle görevliymiş havası içine girerler. Böyle zamanlarda bu hareketi yapan yolcuları izlemesi daha keyiflidir. Deneyin.

d. Uyuyanlar, uyuyamayanlar, uyuyorum diye kendini kandıranlar

Gece yolculuklarında otobüs yolculuklarında uyumak… Kimileri için basit bir iş “Ay valla ben kafamı koyduğum gibi uyurum, gözümü bi açarım aa mola yerine gelmişiz.” durumudur. Kimileri için anlamsız “Ay valla gece boyunca bi kere bile gözümü kırpmadım.” durumudur. Kimileri için de zor “Bi kaç kez dalar gibi oldum ama uyuyamadım pek.” durumudur. Uyuyamayanlar uyuyanları kıskanır, bu böyledir. Uyuyanlar ise hiçbir şey yapmaz. Sadece uyur. Uyumayın lan.

Ve yazı dizisi bitmiştir ya da ara verilmiştir. Bilmiyorum. Belki başka bir zaman başka bir mola yerinde benimle bir kahve içmek istersin diye düşündüm.

4 yorum:

  1. otobüs yolculukları içimi sıkar bu fotoğraf bile kasvet geltirdi bana ama bu yazıda bile gülücüklerinle ortamı aydınlatmışsın..:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Otobüs yolculukları güzeldir, güzel. Bi yerinden tut ve tadını çıkar derim.

    YanıtlaSil
  3. eveet, otobüs yolculuklarıyla ilgili en sevdiğim yazın bu oldu galiba. uykuda problem yaşayanlardanım, bi insan nasıl uyur yahu sağında insan solunda insan, dönsen dönülmez, hem salya akar(benim akmadı hiç; fakat yaşayan varsa) bisürü rezillik. aman.

    YanıtlaSil
  4. Of. Götüm ağrımasa iyi şu arabalarda. Gel gör ki öğrenciysen alışıyosun çıkış yok. Ama uyumayın lan o.O

    YanıtlaSil